Godmorgon/God-förmiddag ;)

Hallååå bloggen! :D

Vaknade för 15 min sen, gick upp och tog ett glas med mjölk "mmmm" gott! :)
Pappa kom precis hem så tänkte gå och ta en frulle sen åker jag ut till stallet för att ta några fina bilder med min fina Natalie för imorgon åker hon ju som sagt till sin nya ägare!

Det går inte att mobilblogga, blir gaaalen!! Men ska försöka lösa det nu under dagen så jag kan hålla mig mer uppdaterad ;)!
Annars så uppdaterar alltid jag senare idag! :)
 
Bjuder på en fin bild på min älskade Nattis!
 

/Sofie



Förlåt, förlåt och åter förlåt!

Hej alla fina bloggläsare!
Jag ber om ursäkt för att jag inte har bloggat på länge, har haft så himla mycket att göra...
Men jag ska bättra mig, jag lovar!

Orkar faktiskt inte berätta så mycket varför, men jag kan skriva en sak.. Min ponny är såld till en jätte duktig tjej i Båstad(nere i Skåne) och det känns så himla bra att hon hamnar till tjejen. Jag tränar med tjejen 1 gång i veckan, tjejen heter Louise och hon är 11 år. 
Natalie är heller inte den lättaste ponnyn, så jag blev så glad och lycklig när Louise prova henne för hon skötte henne galant! Så dom har provat henne tre gånger och äntligen har dom bestämt sig, dom hämtar henne på fredag.
Det är väldigt blandade känslor, men det känns ändå bra. Så jag kan komma ut och hälsa på henne när jag vill vilket som känns kanon! :D

Förra veckan var jag på Liseberg, för er som vet vem Henrik och Shirin är från ponnyakuten så hade dom en bloggträff. Så jag passade på att åka dit för att jag tyckte att det lät kul med bloggträff och det var verkligen super roligt!! Fick Henrik att åka Kanonen (stolt), dom hade också en tävling.. Så hade dom en kuggfråga, "Hur långa är Shirin och Henrik tillammans?" Tror jag att det stod, så jag chansade på att Shirin var 163 cm och Henrik var 177 cm och att dom var 340 cm tillsammans, gissa om jag hade rätt? ;) 
-JAAAAAAAAAA, det hade jag!!! Fyfan vad jag är bra! :)

Dessutom igår så red jag Louise ponny Ninja medan hon red Natalie för tredje gången! 
Visst är hon fin, lilla Ninja!
Hur hög tror ni att Ninja är? :)
 


/Sofie



Dagens körning

Tjenare,

Idag blev det ingen ridning utan vi tog utJoddy och selade honom och körde iväg en runda. Han var under första körningen ( i lördags) väldigt jobbig och stegrade eftersom han inte förstod vad jag ville.

Idag gick han på fint, travade på i högt tempo och höll sig imitten av vägen. Han hade verkligen roligt vilket syndes rejält... Mamma o Pappa fick också testa på att köra en stund, så han fick en go avskrittning.

Tog sen ut Pongo och lät honom nosa på vagnen, vilket gick jättebra.. drog även vagnen efter honom, inte för att jag ska köra honom utan mer för att vänja honom vid att dra saker bakom sig utifall att vi ska tolka i vinter!

Tog sedan ut Lola och skrittade en halv kilometer ungefär, sen travade vi lite grann. Måste bara berätta h8ur mycket hon verkligen ÄLSKAR att dra vagn, hon blir så pigg och glad så fort hon ser vagnen :D
Körde henne ca 2 kilometer varav lite galopp, i galoppen tänder honj till rejälvt och vill bara springa snabbare och snabbare! Grymt duktig är hon, och jag tror jag kommer köra mycket i sommar vilket  kan vara bra då hon tycker det är så kul, och vi då kan träna i backar vilket hon begöver :D

//ISSA




Första dagen på "jobbet"

Ursäkta uppdateringen, har inte haft tillgång till dator överhuvudtager och mobilblogga fungerar ej!

Idag var första dagen på sommarjobbet, på ett fritids. Barnen var helcoola och det var verkligen roligt att vara där. Alla vi tre som jobbar där fick massor av fans och barnen klängde på oss hela tiden, ville att vi skulle sitta vid deras bord på maten och vara med i deras lag på brännbollen.

Kunde nog inte fått ett bättre jobb än detta, jag som var rädd att få nåt städjobb först när jag sökte så blev jag faktiskt positivt "chokcad" över hur roligt det var :D

Sluttjatat om det, ska skriva ner ett blogginlägg till och sedan blir det pyttipanna med stekta ägg och sen träna lite grann och efter det blir det att sova.....

Måste visa denna bilden bara, kolla på Lolas frambens teknik, bilden är tagen för ca 4 år sedan :D
/issa



Gårdagen, i text

Tjenare, sent godmorgon idag alltså.. Haha vaknade vid tolvtiden, och har nyss ätit frukost!
Blev inte så sent som jag tänkt mig igår faktiskt, vi drog ifrån stranden vid 20 över tolv och då hade de flesta redan stuckit hem...

Vi cyklade dit vid ca 8 och var där 20 över 8 nånting, det var apkallt så vi satt under flera filtar... Var roligt i början när man snackade med folk, men sen började det spåra lite och tillslut kom polisen och de flesta drog.... Hängde med några vi aldrig tidigare vart med och följde tre stycken hem, sen cyklade jag och Amanda hem och efter det somnade vi rätt fort, haha...

Inga bilder just nu, det får ni i nästa vecka.. sorry for that.. :/
Måste oxå berätta att vi köpte en sele igår till Joddy, och jag ska nu byta om så att vi kan cykla ner och köra honom lite grann :D Han är ju "inkörd" och invand vid träns, sele mm så det blir nog kanon, även om det är första gången han körs "på riktigt"
/issa



Blogg.se:s nya funktion

Hej, blogg.se har fixat en ny "layout" och allt är ändrat, mobilappen funkar ej och jag vet heller inte hur man bloggar från datorn på bästa sett(men hoppas att detta kommer upp iallafall)!

Så snart Blogg har fixat appen till iphone så kommer jag blogga som vanligt igen, tror detta är en av andledningarna till att sofie inte heller uppdaterat... hmm?

OLayouten är väldigt "rörig" tycker jag och svår att hitta i.... Är intemycket för sådana hör förändringar.. Har ni fått den nya layouten? Vad tycker ni om den? :)

/issa



Styrsö

Skolan kommer alltid på så onödiga saker, idag skulle vi till en i skärgården.....

Vad vi skulle göra där var att äta, vandra över ön mm.. Vi satt och åt i Princip hela tiden, sen gick vi och spelade kubb på asfalten eftersom vi inte hittade en enda gräsplätt! Mitt lag förlorade rätt ordentligt båda gångerna;)

Gick sen mot båten, och åkte hem... Nu blir det städning av hela huset eftersom det vart stökigt igår innan balen!
/issa




Hemma efter en supergo kväll

Nu har jag duschat, lagt på tigerbalsam på vaderna och ligger i sängen. Kvällen var helgrym!

Hade jättekul, släppte alla spärrar och dansade/hoppade upp och ner i ca 2 timmar=fötterna dog... Tillslut tog jag av mig skorna vilket var skööönt!

Det droppade svett ur taket och alla luktade lite halvt ofräsht, haha, men kul var det:D

Avslutade med att dansa till Dansa Pausa, gryymt!!:)

Hade inte tänkt mig att det skulle bli så kul som det blev:)

Gonatt alla fina / issa




Bal 2012

Sitter på balen just nu, grymmmmt!:)




Ikväll

Hej alla!
Idag har jag inte hunnit blogga från mobilen då jag har varigt upptagen hela dagen, har varigt iväg sen 11 och kom hem för en timme sen men ska iväg nu snart igen! Dagen har varigt okej men ändå rätt stressad, men det får man ta ibland när man har mycket att göra!
Kan inte skriver mer just nu då några kill kompisar kommer, skriver mer sen eller imorgon! /Sofie



Köpt balsmycken

Köpt smycken och nagellack, klänningen var utsåld så det blir en svart klänning som jag bar under nyår!

Dock är denna klänning svart vilket kommer bli lite tråkigt nu på sommaravslutningen!

Men what to do? Ska kolla på Internet om den går att beställa. //issa




Nu är balklänningen HELT klar!

Yeah, men problemet som kvarstår är att få fram en klänning till avslutningen på torsdag!

Hittade en helt gudomli klänning på Ginatricot som jag ska kolla på, även där ska jag kolla på lite guldsmycken eftersom klänningen jag ska kolla på går i beige och guld:)//issa




Dagens outfit

Blev en dålig bild med ni kanske kan se vad det är endå?:)

Ser ni hjärtat jag gjort i håret? Tyckte det blev riktigt gulligt!

/issa




Galen kväll med två härliga vänner!

Är med mina bästa killkompisar just nu hemma hos Emil, visst är dom härliga?!
:D
/Sofie




Lev dina dagar som om det vore den sista dagen i ditt liv

Läste precis FELICIAS inlägg som ni hittar HÄR..... Felicia är tjejen som har min förra storhäst Expo, på foder :)
Hon är bara 13, och jag tycker hennes inlägg var en tankeställare faktiskt.

Började tänka på det hon skrev, och varför är det så att man skäms över så mycket saker? Jag menar, jag har kännt vissa personer som skämts för att de har ridit? Varför fortsätter du då att rida om du skäms över det? Borde man inte vara stolt över det man lägger ner så mycket tid på?

Jag har också saker jag skäms för, men jag kan gå fram till någon och prata utan att jag skäms medan många jag känner aldrig skulle komma på tanken. Man lever bara en gång, och det är som talesättet säger- Du ångrar bara det du inte gjorde!

Som Felicia skrev, tänk på detta nästa gång ni tvekar på att ni ska göra någonting! :D



Promdress

På balen ska jag ha denna klänningen som jag själv har sytt!:D

Vad tycker ni? Fin/ful?

Det är en tradition på våran skola att vi syr vår egen balklänning under två terminer i nian, så går vi modevisning på avslutningsdagen med dem!

Jag har sytt den helt själv med lite hjälp från min lärare, men detaljerna över brösten gjorde jag helt själv och kom faktiskt på idéen helt själv oxå:D

Tror jag byter senare under balkvällen till nåt lite lättare plagg, antagligen en svart klänning från Nelly och ett par converse till det, känner jag mig själv kommer jag att vara trött i fötterna efter några timmar med mina "Jeffrey campbell"

Va tkr ni om klänningen föresten?:)// issa

 




Godmorgon, readers

Godmorgon alla fina läsare, Sitter i bilen påväg till hästarna!

Det regnar och är inte alls sommarväder, så att hoppträna blir det nog inget av... Istället blir det nog att klättra lite i långbacken, P har antagligen lite träningsverk efter gårdagens hårda pass så det blir nog en lång framskrittning och uppvärmning!

Ni får en go bild på Linda från tävlingen vi arrengerade för en vecka sen!:D

 




Galen kväll

Hejsan!
Kom nyss hem efter en ganska rolig kväll med mina tjejer, det fick bli en dans kväll på klubben Madison! Nu ska jag sova för jag ska upp tidigt imorgon, så skriver mer imorgon!

Kraaaam/ Sofie

 




Lite om mig, Sofie Gullberg!

Hallå alla fina läsare! 
Jag heter Sofie Gullberg och jag kommer från Skåne och bor i Ängelholm som ligger nere i Skåne, för er som inte vet vart Ängelholm ligger så kan man säga att det är innan Helsingborg om det säger er mer!
Jag är 17 år och har precis gått ut första året på John Bauergymnasiet i Ängelholm och jag går Media Estet, jag har tänkt mig att bli fotograf, modell, natur eller sportfotograf. Men jag har lite hemliga kontakter så jag kanske inte alls blir fotograf när jag har gått ut skolan.. Ni kanske får veta nästa sommar varför, spännande är det iallafall så håll ut!

Jag är en väldigt glad och sprallig tjej, jag umgås med mina vänner så mycket som jag kan när jag inte är hos min ponny. Jag är nästan aldrig sur och jag får alla att skratta, jag gillar att skämta och det verkar många uppskatta!

Jag började att rida när jag var 4 år, jag tjatade alltid på mamma och pappa att hästar var fina och att jag alltid ville klappa dom när jag såg någon häst. Så mamma bestämde sig för att jag skulle börja rida, men konstigt nog gillade jag inte det just då, jag skrek och var ledsen. Men när jag inte fick rida så var jag lika förbannad och ledsen att jag inte fick rida. Så mamma beslöt sig igen för att jag skulle börja rida igen, jag hade i ett uppehåll i 2 år så jag började att rida igen när jag var 6 år och allt gick mycket bättre!

Jag fick min första sköthäst när jag var 9 år, en liten storhäst fick jag som jag var kär i. Det var absolut den bästa hästen jag har haft, jag hade/red henne i 5 år skulle jag tro. Jag hade två andra ponnyer samtidigt två år innan jag bytade ridklubb och stall. Ponnysarna hette Cobra och Napoleon, super fina ponnyer som jag gillade väldigt mycket till jag var med om en ridolycka med ponnyn Cobra. Jag känner inte för att skriva om det ni så undrar ni om det får ni kommentera och fråga! 

När jag hade bytt ställe fick jag en ny sköthäst som hette Chikita, ett hopp arab sto som är idag 18 år. Det var en ponny som verkligen kunde hoppa, hon hade vilja men på tävling gick det inte alls enligt ägaren som hade berättat det. Hon var väldigt känslig i munnen och fick ofta korsgalopp vilket som jag faktiskt tränade bort, fast det gick inte bort helt men det var verkligen 10 gånger bättre sen jag fick henne.

Ett år senare med Chiktita kom det en ny ponny som jag blev förälskad i, jag kunde inte beskriva med ord hur vacker hon var att kolla på. Det visade sig att hon kom till vårt stall för hon skulle ridas till försäljning. 
Vintern kom och jag fick ett erbjudande om jag ville ha henne och tävla lite på och försöka rida henne till försäljning och självklart sa jag ja! Så jag började att rida henne, men hon var verkligen inte lätt, jag grät och sa att jag inte ville ha mer. Hon var verkligen den värsta ponnyn jag hade haft, men jag sa till mig själv att jag ska fan inte ge upp, denna ponnyn ska bli fin. Så jag skrev på ett kontrakt på att hon skulle bli min foder ponny och sen säljas när jag kände att jag hade gjort mitt på henne. Så nu idag har jag haft henne i lite mer än 2 år, efter två låååånga och jobbiga år börjar det ÄNTLIGEN att ge resultat! Hon är en helt annan ponny. Ponnyn jag pratar om nu är då min stjärna Natalie! Hon kommer från Tyskland och har vunnit tyska mästerskapen 2006, och kom till Sverige för några år sen.
Nu orkar jag inte berätta mer, så jag bjuder på lite blandade bilder. På Chiktika, Gun's Firecracker "kicken"(en ponny jag red ett tag) och Natalie! Och såklart en bild på mig!

Natalie är skäcken med stora bläsen, Chikta är den bruna med smalare bläs och kicken är den mörk bruna! :)

Kram till er alla fina läsare! :)/ Sofie



Bra träningspass=svettig häst

Håller på att skritta av pongo efter ett hårt träningpass!
Blev framskrittning på ca 1 kilometer. Efter det travade vi ca 2 kilometer och avslutade med ca 1,5 kilometer galopp. Travade ytterligare en halv kilometer och efter det skrittade jag av honom 700 m!

Dagens sumering:

Förbrända kcal: ca 450!
Tid: ca 44 min!
Tid per kilometer i trav: 5 min 13 sekunder (ungefär)
Tid per kilometer i skritt: 13 min 31 sek!

Jag har en underbart snäll och Sammarbetsvillig ponny träts att han är lite rädd, men han är bra fin<3// issa

 




No more B&J

Detta unnade jag mig igårkväll. Mej nu är det slut på godis mm, en dag i veckan får jag härmed äta/drick något godisktigt!

Nu den 15 börjar jag ned att PW:à varje dag samt springa!(nästan alla dagar)

Yeah;)//issa

 




PW, beach 2012 here i come;)

Ute och PW:ar! Väldigt hurtigt om jag får säga det själv!

Efter sommaren ska jag vara brun, vältränad och ha bra kondis:)

Och helt seriöst så ska jag jobba som bara den för det!!:)

 




Avslutningsbrev

Fick precis ett avslutningsbrev på FB, av min lärare, gud tänk att det är så nära inpå nu?
Jag slutar 9an, 4 år på denna skolan som är helt över? Det är helballt men endå så läskigt, allt står framför mig just nu. Ny skola, ny kompisar, nya lärare, nästan ett helt nytt liv... Allt kommer att förändras, både på gott och ont. Skönt med en nystart, men jag menar allt på min nuvarande skola? Kompisarna, hur vi är med varann, lärarna, gemenskapen?

Ärligt talat är jag lite "rädd" för hur det kommer att bli, tänk tappas den mesta kontakten med vännerna i skolan? Skulle vara jättetråkigt om vi inte kunde ses som vanligt :/

Har ni andra 96:or också dessa tankarna? :O Är ni glada/mindraglada över att ni ska byta skola? Och vilka linjer har ni valt?


/Issa



Ändrade planer

Jag gick och la mig igen eftrer att jag hade skrivit det förra inlägget ;) Så jag vaknade nu, jättetrött och ville bara sova. Gick ner och satte mig ute på gården och tog med mammas dator, och det hjälper faktiskt, man vaknar till mycket snabbare när man sitter ute i kylan!

Får inte tag i Olivia så det blir nog att sätta sig och äta en god frukost och sedan får jag fixa lite här hemma antar jag.

Även ridplanerna blir lite ändrade, eftersom jag inte  kan ha kondis träning opm jag rider ihop med Olivia, Lola orkar inte lika mycket som Pongo. Men kanske att det blir lite klättring istället?

Hej så länge, / Isabelle



Morgonens planer, kondisträning i skogen

Godmorgon alla läsare, fick en bra start igår med antalet sidvyer :D

Idag blir det att rida en sväng med Olivia, vet dock inte vad vi ska göra idag.... Eftersom jag tog några skutt igår känns det onödigt att hoppträna idag, även att han klarar det så kan han vila lite från det.

Jag tror att jag ska åka ner själv nu om en liten stund om tränar kondis ute i skogen. Hittade ett tempo där Pongo fick upp maxpuls och det var när jag travade långsamt upp i backar. Så det blir morognens träning, och så tar jag ett pass senare under eftermiddagen med Olivia :)

Åh, jag köpte ett jättefint löshår och trodde verkligen att det skulle funka att färga det, men jag har testat med fyra olika medel och ingenting biter p åhåret (syntet)... hmm, alldeles för blond färg för att passa mitt hår så jag ska sälja det, är du intresserad av clips on blond 65 cm (till midjan) så är det bara att slänga iväg en kommentar eller något liknande här eller på Facebook.
Så får jag köpa ett riktigt hår istället :(


Nu ska jag dra mig, ha en underbar dag!



Regnig dag, men endå ett liten ridpass

Red ut i regnet i dag tillsammans med Nora. Vi skrittade längs halva galoppbanan, tog sedan lite trav upp i en backen och sedan skrittade vi en bit och vände sedan tillbaks till galoppbanan. Där finns det några hinder på ca 30 cm som vi skuttade över, ingen big deal förutom att hindrena vart lite väl läskiga eftersom de är byggda av "naturmaterial" och är terränghinder!

Skrittade sedan tillbaks och fixade iordning lite saker. Skönt att de flyttat till sommarbetet, så mycket bättre ridmöjligheter eftersom vi både ha grusplan och en stor äng där vi kan rida..... Alltså varia mellan att hoppa på gräs/grus vilket är bra när det är som torras på sommaren och gruset bara yr så fort man galopperar.
Finns även så fina ridvägar och möjligheter till att verkligen träna kondis och muskler på hästarna!

Dagens outfit var en regnkappa, superbra att ha när det regnar! Sdeln var torr efter ridpasset oxå, awesome :D

(inte denna men nästan likadan)



Presentation: Isabelle & hästarna

Jag heter som sagt, Isabelle.
Jag är 16 år och går 4e året på önnes högstadieskola och kämpar för att kunna bli vetärinär såsmåningom.
Utöver att sitta som klistrad vid datorn är mitt största intresse ridning & hästar. Jag umgås även mycket med mina fina vänner. Jag är oftast en glad tjej som försöker att hålla humöret på topp!


Jag började rida som 7-8åring på en shettis som hette Lina. Hon var sur och lite speciell.
Det jag kommer ihåg från den tiden var att min fd. bästis tvingade upp mig på Lina och smackade på henne, jag visste varken hur man styrde eller stannade.
Jag lärde mig snabbt grunderna, smacka, skänkla, stanna och att styra.
Min fd. bästis lämnade tillbaks henne till ägaren och skaffade sig en b-ponny på foder.
Den b-ponnyn var också lite tjurig, ville inte sammarbeta och brunstade mest hela tiden.Hon hette Winnie och var den första hästen jag hoppade med.
Hon var även den häst jag ramlade av alla mina 100 gånger på, vi red över diken och på ängar och varje gång hon fick syn på det stället fick hon spring i benen och jag flög av.

När min fd. bästis skulle få sin allra första egna ponny blev jag istället Winnies fodervärd. Jag hade henne i ca 1 och en halv vecka tills det ringer på hemma telefonen, jag svarar och det är till mamma.
Mamma pratade lite skepptisk med tjejen i luren, och pratar om en b-ponny... Vet inte hur många tankar som fick plats i mitt huvud då, men många var det.
Till slut lade mamma på luren efter att ha tjafsat om att hon ej hade bil och bussar gick det inte.
När hon berättade senare att hon skickat ett mail på en annons som vart inna ca 2 veckor på en b-ponny för inga pengar alls, hon skulle minsann få folk att ta bort annonserna.
Men hästen var kvar.
Vi åkte dit med min dåvarande bästis och hennes mamma och redan i bilden sa mamma att det säkerligen var en ponny med 3 ben eller något liknande, för så billiga var inte hästar.
Jag fick provrida i grimma och en förstor western-sadel.
Jag kommer ihåg hur jag tjatade när ponnyn inte ville galoppera på den leriga volten, om att få galoppera på ängen.
Tillslut fick jag det, och det var en av de härligaste känslorna i mitt liv, sitta på en ponny full av krafft och galoppera i en gräsig uppförsbacke rakt emot de andra.
Vi bestämmde oss för att köpa ponnyn, men vi fick inte komma och hämta henne, utan dom skulle köra henne.
Tillslut fick jag hem min själsfrände, mitt liv och hela min jord och allt vad jag nu än kretsar runt.
Hon var stor och knuffade sig snabbt av transproten och gick snabbt bort mot sin nya kompis, araben Shiras.
Hon blev snabbt kompis med Shiras och dom blev de bästa vänner någonsin, jag tror faktiskt han saknar Lola fortfarande när jag ser hans sorgsena hållning när han träffar Lola.
De första året var inte lätt, när jag gav henne mat bokstavligen sprang hon över mig.
När jag red var jag så rädd för att hon bockade av mig.
Och att lasta var omöjligt.
Varje ridpass flög jag av minst 2 gånger, eller jag hoppade av innan hon började stegra och bocka. Sedan sprang hon hem till hagen.
Så här höll det på i ungefär 1 år, sedan började hon tämjas och allt rullade på.
Jag började träna gymkhana på GFRK på en ridskoleponny Cloetta.
Hon kastade av mig flera gånger in i väggen, men jag vägrade att andvända hennes bocktygel.
Jag tyckte det var spänande att rida henne när man aldrig visste vad som hände.
Tillslut blev jag rädd för henne och funderade på att ta med Lola till träningen.
Jag var på någon utflyckt med fritids när jag för första gången skulle få ha med min egna häst på träningen.
Mamma och pappa fick efter 1 timma på ponnyn på trailern och vi åkte iväg.
Jag kommer inte ihåg så mycket av de första stegen på träningarna, men jag tror att det gick väldigt bra för att ha vart skogsmulleponny innan.
Men efter ett tag köpte vi ponnyn X1, en charmigare häst går inte att hitta.
Han var lat, jäklades med oss och hade egen vilja.
Han sprang in i en utav sommarhagarna på vintern när han precis kommit till oss, och han bara sprang och sprang.
Även X1 fick vara med på endel träningar och tävlingar.
Vilket han uppskattade till stord el när det var paus och han fick gå och äta gräs.
Efter att ha förstått att X1 inte var hästen jag skulle kunna tävla gymkhana på när jag blev för stor för Lola bestämmde vi oss för att leta efter en till häst.
Vi hittade ponnyn Kanel, en söt c-ponny.
Vi tog honom på foder och tränade, han var rädd för mer än allt och var väldigt seg.
Vi klickade aldrig så vi lämnade tillbaks honom och kollade vidare.
Pongo var en av de mamma hittade, utan annonsbild, mamma ringde och frågade och vi skulle komma och testa honom redan nästa fredag.
När vi rullade in på vägen mot lösdriften där han stod blev jag förskräckt, det kunde ju inte vara han som stog i hagen?
Han var ju mega-stor, det kunde ju inte vara en c-ponny?
Jag som var van vid b-ponnyn Lola och X1, en c-ponny.
När jag hämtat honom i hagen och skulle ta in honom märktes det tydligt hur kraffig och stor han var, även att han visste detta. Även om han var rädd för nästan allt.
Han hade varit misshandlad och han kunde inte stå i stall, han var så rädd.

Vi fixade honom medans han stod och stampade i betonggolvet.
När jag suttit ut och ridit fram testade jag att galoppera, och vilken maffig känsla det var att galoppera en jätte stor ponny i skogen helt själv.
Jag red lite i skogen och sedan behövde vi åka hem.
Vi bestämde att vi skulle komma tillbaks redan nästa vecka och testa honom igen.
Det gjorde vi och jag fick rida ut igen, denna gången fick jag hoppa med honom, och jag som var van vid kanels fyttehopp på 30 cm blev helställd och frågade tillochmed pappa om han verkligen klarade att hoppa en gren på 40 cm.
Efter det red vi till ridhuset och där fick jag hoppa en bana, en på 70 cm, jag var så stolt och helt upprymd av att han klarade den höjden.
Vi bestämmde tid för att papprena skulle skrivas på och allt gick bra och vi fick hem en jättefin kille.
Efter ett tag började jag testa gymkhana, men märkte snabbt att han var väldigt rädd.
Samtidigt där ett tag var jag inne på hemsidan www.alltomhastar.se och kollade nyheterna, där stod det något om hästränare hjälper barn gratis med problemhästar.
Jag var snabb med att prata med mamma och pappa och skickade ett mail redan dagen där på.
Mamma var nog den som blev mest ledsen när jag inte fick vara med.

Men efter 3 dagar ringde Anna Hellman och sa att jag fick vara med iallafall.
Jag packade mina saker och åkte 1 månad senare ner till sjörups skåne. Där Tobbe larsson bor.
Där med 8a andra deltagare fick vi vara med i TV programmet Ponnyakuten.
Jag fick träna för de allra kändaste hoppryttarna och även en westerntränare.
Efter lägret gav jag upp hoppet om att pongo skulle bli gymkhanaponny, och slutade träna.
Maj 2010 började vi träna och redan efter 15 träningar var han jätteduktig och rädslan var nästan borta helt och hållet.
Vi fortsatte träna och allt gick framåt.


Där i Maj sovde jag över hos Linn Wing och dagen efter skulle vi på hästmarknad med mamma.
När vi kom dit var det första vi såg ståndet där det stog gratis rulltårtor med grädde på, glupska som vi är stog vi där och åt upp säkert 3 var.
Vi drog oss bort mot hästauktionen och kollade tills jag fick syn på en häst som var så lik Paulinas Alvin, så liten och skör. Så smal, så rädd.
Jag gick fram till den skakande shettisen och klappade den.

Mamma gick med på att köpa Joddy och jag och Linn letade upp ägaren som berättade så godhjärtat att ponny inte vart såld, och att han nog skulle bli en fin trickponny.
Han kunde inte gå i grimma men jag ledde honom över planen lite.
Mamma sa att jag skulle prata med pappa, men han var på älgjakt, han kunde ju inte hämta hästen, och vi hade ingen transport.
Jag och mamma fixade hästsjuss med en annan familj som köpt en ponny där.
Hon körde oss ända till våran lösdrift där vi lastade ur honom, han hoppade ut och snabbt gick vi bort mot hagen där mina kompisar Vickan och Natta väntade...
Dom blev helt ställda när dom såg vad som kom mer oss gående längs vägen.

Det var mycket gosigosi runt Joddy.
Vi började trickträna och han  lärde sig alla de där coola tricken som Alvin kunde.

Där ungefär åkte vi till High chaparall och tävlade med både Pongo och Lola.
Polebendingen gick hur bra som helst och vi kom 2a utan att ha tränat.
Jag såg en häst, en skäck och gick fram och klappade på den.
Den kliade mig tillbaks när jag kliade den på manken.

En kväll under HC köpte mamma lotter för 300 kr.
Det var lotter till hästarna som lottades ut, det var en häst man kunde vinna, men man fick välja på 3 hästar.
Mamma kom lite sent till prisutdelningen och hennes kompis stannade henne och pratade med henne.
Mamma svarade med : "nu kan jag inte prata med dig för jag ska gå och vinna en häst".
Mamma kommer upp till läktaren och undrar vilket nummer den som vann hästen hade.
Camilla, min vän, svarade att det var blå 42 eller någonting.
Jag kommer ihåg att jag blev irriterad på henne för att jag inte ville lura varken mig själv eller mamma.
Mamma svarade att hon skulle gå ner till domarbåset och kolla.
När hon kommer tillbaks ropar hon "vilken häst var det du ville ha?"
Jag svarade självklart "skänken?:D"
"Han är din:D*wiiie*" svarade hon.
Vi ställde och upp och jublade.
Det enda jag kunde säga var "Pappa kommer döda oss".
Och hela läktaren började asgarva :')
Vi gick ner till hästhagarna och hälsade på Expo, som den fina skänken heter.
Där ringde mamma även till min pappa, och berättade att vi vunnit en häst.
Pappa svarade "hoppas ni skojar"
Och sedan la de på.
Efter ett tag ringde mamma igen och bad honom att komma till hagarna.
Där hälsade pappa på Expo och vi pratade om när vi skulle hämta hästen.
I priset fick jag ett NHläger, värde 6000 kr.

Jag åkte på lägret i hässleholm och var där i en vecka och lärde mig hur mycket som helst.
En månad efter lägret hämtade vi Expo.
Efter att ha hört att han kunde explodera när som helst, hade sadeltvång och var rädd behandlade jag honom också så.
Men efter att ha ridit lite i repgrimma utan framgång beställde jag ett träns och vande honom vid det, och började rida honom och han förstod precis vad han skulle göra.
Det tog inte lång tid innan vi även vande honom vid sadel.

Jag började även trickträna honom endel, och det gick långsamt framåt.
Men nu har han lärt sig en heldel tricks och gillar att tränas.

Där efter att ha fått hem Expo  bestämde jag mig för att ta med Pongo till Gymkhana Individuella SM.
Allt gick framåt och vi placerade oss som 7a.

Någon månad efter tävlade vi även Par SM och kom 6a.
Där tävlade jag också Lola för sista gången, vi placerade oss som 4a i både Par SM och Individuella SM.

Sen gick året och jag och pongo stannade upp i hoppningen och la av ett tag eftersom han vägrade så ofta och var så osäker!

Tävlade Expo 3 ggr under våren 2012 och sedan lämnades han på foder. Pongo och jag ska fortsätta att åka ut på tävlingar för att försöka få in rytmen ;)

Nu har ni fått veta lite om mig och hur hästarna kom till mig, Hoppas det var intressant att läsa!

Här kommer lite bilder :)


Lola & Expo


joddy


pongo och jag till höger :)






Välkommen till Infrequent

En nystartad blogg med inriktning Vardag/mode samt häst!

Här bloggar Sofie Gullberg & Isabelle knutsson, om sin vardag som tonåringar. Häng med bland vardagssnack, mode, hästar och allt annat :D

Presentationer kommer inom kort!

Kram



RSS 2.0